Island

För två år sedan i maj månad så gjorde jag och min familj en resa till Island. Det var otroligt roligt. Vi red bland berg och vulkaner, badade i Blá Lagunen och gick i stan. Tyvärr så togs inlägget om Island bort då jag startade om bloggen. Men jag tänkte nu berätta om resan, minns allting.
Blá Lagunen var underbart. Ni skullebara veta, tvivlade på att det skulle vara varmt trots att det är en varm källa eftersom att det var iskallt i luften. 
En av dagarna red mamma, pappa jag och min syster en nybörjartur. Första gången på islandshäst så jag var självklart nervös. Det var spännande, hade aldrig ridit i ett annat land innan heller och detta var på ISLAND? Jag måste erkänna att det känns mäktigt att ha ridit islänning första gången på Island. Vi red i flera timmar men stannade för att ta en paus på något lavafält. Vad tycker ni föresten om mina vackra kläder? Ser ut som regnkläder. Iallafall så var hästen jag red så underbar, jag älskar färgen!
Dagen därpå så red jag och min mamma på en tur för erfarna ryttare. Ritten började i högt tempo då vi började tölta så fort vi kom ut på vägen. Turen var längre än den förra dagen innan. Jag kommer ihåg när stenade flög upp som raketer på hjälpen när vi galopperade, var rädd att jag skulle få sten i ansiktet så kollade ner i manen istället för rakt fram. Som tur var hade jag guiden framför mig. Vi fick sitta av hästarna två gånger då det var så branta backar nerdåt. Väl framme vid stället där hästarna skulle släppas lösa och vila så fick de gå ihop med andra hästar som inte var med i vårt gäng. Höll nästan på att ta fel häst när vi skulle sadla igen, det fanns så många bruna små hästar där, men .. jag tror att jag tog rätt häst med mig på vägen tillbaka. 
Jag köptw lite saker med mig hem som minnen när vi gick i stan. Jag tror vi var i stan varenda kväll efter dagens aktiviteter. Jag tycker att Island är värt att besöka, det kanske verkar tråkigt, men jag lovar er. det är väldigt spännande upplevelse och själv tyckte jag det var coolt att rida bland vulkaner och bada i en varm källa. Hotellet var bra som också hade namnet "Barón", lite små kul sådär. 
 
Vi blev tvungna att stanna ett tag till på denna ö, vilket jag egentligen inte skulle ha haft något emot om bara anledningen inte hade var för att ett vulkanutbrott hade inträffat. Mormor hade sett på nyheter och ringde och sa detta på morgonen. Kändes overkligt, en vulkan?! Men så var fallet, nästan två dygn mer än vad vi hade räknat med spenderades i väntan på att flygplanen skulle åka från Reykjavik. En hel natt fick vi vänta på ett flyg som gick ungefär 03:30. Sov ganska mycket under resan hem, glad över att jag inte var vaken när vi flög över vulkanen. det var fortfarande askmoln i luften och om vinden hade fått för sig hade byta riktning så hade det kanske förmodligen kommit in i motorerna, så då vill man helst sova. Inte för att risken var så speciellt stor. 
 
Ska kolla igenom arkivet och se om jag har fotograferat de jag köpte, lägger upp de senare isåfall. Synd att jag inte var ägare till en systemkamera för två år sedan, men bilderna är av ett okej kvalitet ändå.
Vardag | | 2 kommentarer

Sunday

Känner att jag är ganska nöjd med mig själv idag. har gått upp 9:00 på min ända "sova så länge jag vill" dag för att det är morsdag och gav mamma rosor och frukost på sängen. Sedan följde jag med mamma ut och joggade, efter det duschade jag och satte mig för att plugga. Nu är jag klar med engelskan och tar en liten paus från skolarbetet tills efter middagen.
Vardag | | Kommentera

Humöret är på topp

Vilken morgon! Känner mig så lycklig, red ut på fina födelsedagskillen Maine som fyller 15 år idag. Det var varmt och han var underbar. Kommer sakna min fina vän .. Älskar honom, så vacker.

Är nu påväg till mormor, familjen ska äta där. Drog på mig shorts idag för första gången i år, härligt!

(skulle publicerats igår)

Vardag | | Kommentera
Upp